ارده
تاریخچه ارده و کنجد در ایران
قبل از هر چیزی بهتر است بدانیم که گیاه کنجد گیاهی است که در اغلب نقاط جهان از جمله ایران و پاکستان و افغانستان کشت می شود اما این دانه روغنی ارزشمند با توجه به گونه گیاه و آب و هوای منطقه،در کیفیت های متفاوتی پرورش می یابند،بعضی از آنها برای تولید ارده مناسب است بعضی برای روغن بعضی بصورت خام بهتر است استفاده شود و… .
خواص درمانی و ارزش غذایی ارده کنجد
مصرف ارده ایرانی به همراه شیره (شیره انگور یا شیره خرما) برای افراد دچار کم خونی(آنمی) پیشنهاد می شود .
ارده ایرانی دو آتیشه برای درد استخوان و کاهش کلسترول خون توصیه میشود.
ارده همانند کنجد سرشار از مواد معدنی و ویتامین های گروه B و A می باشد.
بعضی از متخصصان تغذیه مصرف ارده به صورت کنترل شده برای کاهش وزن را توصیه می کنند.
برای افرادی که معده آنها نسبت به شیر حساس می باشد،پیشنهاد می شود به جای شیره از کنجد و یا ارده استفاده کنند چرا که این دانه روغنی سرشار از کلسیم و پروتئین است.
ارده ایرانی سرشار از آنتی اکسیدان است . بطور کلی اردهِ کنجدِ برشته شده( ارده ایرانی) از اردهِ کنجدِ خام،آنتی اکسیدان بیشتری داراست